Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost, duhovnost


Conny Petö Đeneš - Harmonija

Transpersonalno iscjeljivanje bajkama

Dobrodošli u svijet čarolije, transpersonalne mitološke terapije i anđeosko-vilinskog iscjeljivanja!

Iscjeljivanje bajkama koristi moć mitoloških priča kao sredstvo za duboko introspektivno istraživanje i emocionalno izlječenje. Kroz bajke, arhetipski simboli i likovi postaju vodiči u istraživanju unutarnjih prostora, omogućujući nam razumijevanje skrivenih aspekata naše psihe.


Iscjeljivanje bajkama premošćuje jaz između drevne mudrosti i modernog psihološkog pristupa, pružajući jezik za istraživanje duhovnih principa u znanstvenom okviru. Ovo terapeutsko putovanje može razotkriti unutarnje resurse, promicati osobni rast i omogućiti dublje razumijevanje sebe i svijeta oko nas.


Priče iz davnina – terapeutske priče – imaju ogromnu moć da utječu na svijest i podsvijest ne samo djece, nego i odraslih.


Narodna predaja kroz priče o vilama, anđelima, patuljcima, sirenama i drugim čudesnim bićima prirode postojala je još u brojnim kulturama od Sumera do Egipta, od Kine do kultura drevne Amerike, staroslavenskih i keltskih te grčkih i rimskih. Za njih su ova čudesna bića bila stvarnost, a sjećanja na njih dopiru do danas kroz modernu mitologiju.


Najbolji primjeri moderne mitologije su Harry Potter, Gospodar prstenova, Legenda o kralju Arthuru, Merlin, Disney-evi crtići (npr. Kralj Lavova, Snjeguljica i sedam patuljaka, Moana, Aladin, Mala sirena, Ljepotica i zvjer, Petar Pan, Mač u kamenu, itd.).


Mitološka terapija

Mitološke priče su simboli proizašli iz ljudske psihe, koji prenose istinsku poruku koju se riječima ne može objasniti.


Mitologija je točka susreta poznatog i nepoznatog, odnosno, ljudske svijesti i podsvijesti. Ona je skup bajkovitih priča – dijelom istinitih, dijelom legendarnih, a dijelom metaforičkih i simboličkih, putem kojih nam pokušava predočiti ono neshvatljivo. Mitološkim simbolima i likovima koristimo se i u transpersonalnoj psihlogiji. Transpersonalni terapeut pokušava integrirati drevnu mudrost sa modernom zapadnjačkom psihologijom i prevesti duhovne principe na znanstveni suvremeni jezik.


Švicarski psihijatar Carl Gustav Jung (1875.-1961.) istraživao je ljudsku psihu i mitološke simbole nazvao “arhetipovima”, jer je bio uvjeren da su oni sastavni dijelovi ne samo nesvjesnog uma pojedinca, nego i kolektivnog nesvjesnog. Jung je vjerovao da su sva ljudska bića rođena s istim osnovnim podsvjesnim arhetipovima kao što su “heroj”, “kralj” ili “istraživač”.


To je kasnije potaknulo razvoj „terapije bajkama“ – zasebne grane psihoterapije nastale u St. Petersburgu, čiji je osnivač Tatyana Zinkevich-Evstigneeva. Priče iz davnina – terapeutske priče – imaju ogromnu moć da utječu na svijest i podsvijest ne samo djece, nego i odraslih.

Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost i duhovnost.

Newsletter

Primajte informacije o tečajevima i događanjima.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2024