Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost, duhovnost


Conny Petö Đeneš - Harmonija

Uspjeh i trajanje terapije

Iscjeljenje je proces, ne događaj!

Uspjeh i trajanje terapije za svakoga je drugačije. Iscjeljenje je proces, ne događaj. Koliko će vremena trebati da se osoba iscijeli je vrlo individualno .Generalno možemo reći da uspjeh terapije ovisi o nekoliko čimbenika:


Težine problema – ima li osoba ima i tjelesnih problema ili samo emocionalno-mentalnih, u kakvom okruženju i okolnostima se trenutno nalazi, da li je sama u svojem problemu ili ima podršku od druge osobe, koliko dugo problem traje, itd.


Motivacije klijenta i ciljeva koje želi postići – osobna želja za iscjeljenjem i poboljšanjem svoje situacije je najvažniji faktor uspjeha terapije. Bez preuzimanja odgovornosti za svoj život, svoje stanje i svoje probleme nema iscjeljenja. U ovisnosti od ciljeva koje osoba želi postići traje duljina terapije – želi li osoba samo ublažiti postojeće simptome i poboljšati trenutno stanje ili želi li temeljitu promjenu, rast i razvoj.


Stručnosti i kvalitete terapeuta – radno i životno iskustvo terapeuta te njegove/njezine motivacije i želje za pomoći klijentima, kao i empatija i ljubav prema ljudima i svim živim bićima općenito također igraju ulogu.


Tehnike i načina rada terapeuta – važan je dobar individualni odabir tehnike ili tehnika koje terapeut koristi u svojem radu. Nije svaka tehnika za svakoga, pa tako na istom (sličnom) problemu može se raditi sa više tehnika, na više načina u ovisnosti od klijentove trenutne potrebe i u kojoj mjeri je otvoren/a za rad na sebi.


U ovisnosti od svih tih faktora, terapija može trajati od jedne, dvije, tri terapije/seanse do nekoliko godina.Želja mi je da klijentu bude što brže bolje i da terapija traje što kraće, a kasnije ako klijent želi daljnji rast i razvoj, može se produžiti prema želji i potrebi klijenta.Radim na način da klijenta osamostalim u što kraćem mogućem roku – da mu dam sve potrebne „alate“ tako da može sam sebi pomagati i oslanjati se što više sam na sebe. Ne želim stvarati ovisnički odnos – to nije cilj terapije.


Pravi rad na sebi je ono što klijent radi u svojem svakodnevnom životu – aktivno preuzimanje odgovornosti za svoj život i stanje kroz primjenjivanje tehnika, savjeta i uvida (spoznaja) dobivenih na terapiji ili kroz terapiju.

Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost i duhovnost.

Newsletter

Primajte informacije o tečajevima i događanjima.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2024