Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost, duhovnost


Conny Petö Đeneš - Harmonija

PSiO svjetlosna terapija

Kombinacija stimulirajućeg svjetla i audio relaksacije

PSiO® tehnologija nudi inovativno, jednostavno i efikasno rješenje za pronalaženje optimalnog unutarnjeg blagostanja. Sastoji se od naočala i slušalica sa mp3 playerom putem kojih se kombiniraju svjetlosna stimulacija, glazba, binuarni ritmovi, zvukovi prirode i slušna relakasacija (vođena meditacija ili autohipnoza sa opuštajućim sugestijama i afirmacijama).


PSiO® je dokazano učinkovita alternativa antidepresivima, anksioliticima i sedativima za spavanje, jer u kratkom roku postiže otpornost na stres, duboki odmor i oporavak, emocionalni sklad, unutarnji mir i kvalitetno spavanje.


Tvrtka Psychomed iz Belgije, pod vodstvom Dr.Stéphane Dumonceau-a u suradnji sa Sveučilištem u Liege-u, razvila je PSiO® tehnologiju koju već 30 godina koristi u kliničkom radu i medicinskim istraživanjima, posebno u bolnicama u sobama za oporavak i u laboratorijima za spavanje. Glavna upotreba programa je za oporavak/regeneraciju, stvaranje i održavanje dobrog raspoloženja, miran i kvalitetan san, preobrazbu negativnog načina razmišljanja u pozitivan te otpuštanje stresa.

Danas NASA, IBM, Google, Intel i mnoge druge moderne kompanije koriste PSiO® za postizanje dobrobiti kod svojih zaposlenika. U belgijskim i francuskim klinikama i stomatološkim ordinacijama PSiO® pronalazi svoje mjesto za okrepljujući odmor i energizaciju liječnika, kirurga, stomatologa te brzi oporavak njihovih pacijenata.

NASA koristi PSiO® kod svojih astronauta za redukciju Jet lag-a i stres menadžment.


PSiO je učinkovita alternativa antidepresivima, anksioliticima i sedativima za spavanje.

PSiO tehnologija je prvenstveno namijenjena osobama koje:

 • imaju problema sa spavanjem
 • su nakupile stresa
 • pate od sezonske depresije i lošeg raspoloženja
 • pate od kroničnog umora
 • često putuju i imaju problema sa jet legom
 • trebaju na operaciju ili se oporavljaju od nje
 • imaju potrebu za redukcijom boli (pogotovo kod kronične boli)
 • žele popraviti kvalitetu svojeg življenja i svakodnevnog funkcioniranja
 • žele rasti i razvijati se
 • se bave sportom
 • se bave intelektualnim radom

Cijena PSiO tretmana: 50€.


Ukoliko želite kupiti svoj PSiO uređaj ili želite dodatne informacije javite se PSiO ambasadorici na email: info@connypetodenes.com

Spektar svjetlosti

Ciklus boja svjetlosti određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera.


U prirodi kad bilo koji biološki sustav živi na otvorenom u jutarnjim satima je izložen suvišku plave boje, a u večernjim suvišku crvene boje.


Zašto je to tako?


Znanstvenici mjere da li se svemir širi ili skuplja po tome da li se zvijezde približavaju ili udaljavaju na način da mjere pomak spektra u plavo ili u crveno.


Ujutro svijetleće tijelo, naše Sunce, dolazi prema promatraču bilo gdje se on nalazio na Zemlji i dolazi do pomaka spektra u plavo, suvišak je plave boje. Poslijepodne svijetleće tijelo se udaljava od promatrača i pomak je u crveno, suvišak je crvene komponente.


Taj ciklus boja svjetlosti određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera, što je u kontekstu Psio tehnologiju posebno bitno zbog regulacije melatonina (hormona bitnog za kvalitetan san) – kao prevencije nesanice i serotonina (neutrotransmitera važnog za stvaranje i održavanje dobrog raspoloženja) – kao prevencije sezonske depresije.


PLAVO SVJETLO


Plavi pomak je pomak spektralnih linija u spektru nekog objekta prema kraćim valnim dužinama kao rezultat Dopplerovog efekta (promjene promatrane valne dužine valova zbog međusobnog približavanja ili udaljavanja izvora i promatrača).


PSiO plavo svjetlo u valnoj duljini od 470nm većinom se koristi u jutarnjim programima za energizaciju, razbuđivanje i stimulaciju, jer ima sposobnost inhibiranja melatonina.


CRVENO SVJETLO


Crveni pomak je pomak spektralnih linija svjetlosti (povećanje valnih duljina) prema crvenom dijelu spektra; pomak spektralnih linija elektromagnetskih valova prema većim valnim duljinama u spektru. Nastaje kad se izvor elektromagnetskih valova udaljava.


Kozmički crveni pomak odražava opće širenje svemira (Hubbleov zakon – tvrdi da su udaljenosti galaktike i njene brzine udaljavanja proporcionalni tj. da se dalje galaktike udaljavaju od nas većim brzinama).


PSiO crveno svjetlo u valnoj duljini 625nm većinom se koristi u večernjim programima, posebno onim namijenjenim za spavanje i relaksaciju.


ZELENO SVJETLO


Istraživanja pokazuju da zeleno svjetlo olakšava bol i djeluje iscjeljujuće, umirujuće i opuštajuće, zbog čega PSiO tehnologija koristi zeleno svjetlo u valnoj duljini 528nm u programima posebno dizajniranim za otpuštanje ili olakšavanje kronične boli.

Vrste programa

Postoji više stotina PSiO programa za različite namjene. Najviše ih ima na francuskom jeziku, zatim engleskom, ponešto na njemačkom, ruskom, talijanskom, španjolskom i portugalskom.


U Belgiji i Francuskoj ova tehnologija se koristi preko 30 godina, a tek tijekom nekoliko zadnjih godina postala je hit i u zapadnom dijelu Europe, SAD-u i Kanadi, zbog čega su programi sa francuskog prevedeni uglavnom na engleski jezik. Kako se potražnja širi, tako se programi počinju prevoditi i na druge jezike.


Programi za svakodnevnu upotrebu su podijeljeni u 3 kategorije:


Jutarnja stimulacija – pozitivna vizija

Omogućuje učinkovitije buđenje uz adekvatno svjetlo i započimanje dana u dobroj formi zahvaljujući pozitivnoj vizualizaciji i vježbama disanja. Pridonose učinkovitosti, kreativnosti, motivaciji za rad i dobrom raspoloženju.


Popodnevni odmor – uz glazbu i energiziranje svjetlom

Okrepljujući odmor ili tzv. Powernap dizajnirani su kao programi od 5 do 40 minuta koji omogućuje brzo i učinkovito regeneriranje i energiziranje uz glazbu i stimuliranje uma svjetlom u raznim bojama.


Večernja seansa – uz relaksirajuće glasove

Pulsirajuće boje u kombinaciji sa opuštajućim glasovnim afirmacijama i glazbom pomažu u prirodnom zaustavljanju tijeka misli i odmora uma, te boljem uspavljivanju i kvalitetnijem snu.


Dodatni programi – za različite namjene

Budući da PSiO tehnologija koristi dva stimulativna alata za programiranje podsvijesnih misli – svjetlo i hipnoterapiju sa pozitivnim sugestijama, afirmacijama i binuarnim ritmovima (zvukovima koji simuliraju određene moždane frekvencije) koji na nas djeluju dok smo u duboko opuštenom meditativnom stanju, ovi programi daje brze rezultate i dugotrajne psihofiziološke pozitivne promjene. Sa učestalim korištenjem (npr. 3 tjedna svakodnevno), te promjene mogu postati i trajne, jer utječu na promjenu 95% korteksa (moždane kore) koji se smatra sjedištem svijesti.


Postoji stotine programa koji se mogu ciljano koristiti, na primjer:

-za bolje i kvalitetnije spavanje te uspavljivanje

-za razvoj kreativnosti

-za povećanje memorije, poboljšanje pamćenja i koncentracije

-za otpuštanje stresa

-za uklanjanje sezonske depresije i poboljšanje raspoloženja

-odvikavanje od ovisnosti

-funkcionalne poremećaje (glavobolje, prenatalna, kardio i respiratorna relaksacija i drugo)

-klinička upotreba (programi prije operacije, za vrijeme operacije, nakon operacije, opuštanje za vrijeme zubarskih zahvata, za lakše podnošenje boli, za prevladavanje starih i svježih psiho trauma i slično)

-za osobni rast i razvoj

-i još mnogo toga


Upravo zbog ove široke ponude i različite namjene PSIO naočale postaju popularni dio ponude modernijih hotela i wellness centara.

Za što se sve koristi PSiO wellness terapija?

Klinička upotreba

Tvrtka PSYCHOMED iz Belgije preko 25 godina provodi medicinska istraživanja te koristi jedinstvenu PSiO tehnologiju u kliničkom radu, posebno u sobama za oporavak, u laboratorijima za spavanje, ali isto tako i za smanjenje anesezije i sedativa tijekom operacija u lokoregionalnoj anesteziji.


Dr. Mickael Litchinko poznati anesteziolog i Dr. Patrice Diebold poznati kirurg pioniri (još od 1989. godine) su u provođenju operacija uz pomoć PSYCHOMED tehnologije.

Nesanica

PSiO tehnologija koristi tri posebna programa za spavanje, koji ako se koriste redovno (barem 3 tjedna za redom, svaki dan) mogu osobu dugoročno ili čak trajno osloboditi nesanice.


Svi PSiO večernji programu pomažu boljem snu, jer su bazirani na relaksaciji i crvenom svjetlu, međutim ova tri programa se preporučuju kod osoba koje pate od kronične i dugotrajne nesanice.


PSiO naočale emitiraju kontinuirajuće i pulsirajuće svjetlo putem kojeg uspostavljaju prirodni cirkadijalni ritam te potiče sintezu melatonina i dobro spavanje.

Sezonska depresija

Spektar boja svjetlosti u PSiO naočalama određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera, što je posebno bitno zbog regulacije melatonina i serotonina. Drugo, audio program koji se simultano sluša naziva se antidepresantnim.


Sezonska depresija ili sezonski afektivni poremećaj je oblik depresije koji se javlja u jesenskim i zimskim tmurnim danima uslijed nedostatka sunčeve svjetlosti. Smatra se da uzrok sezonskog afektivnog poremećaja leži u promjeni lučenja melatonina i seratonina, odnosno hormona koji se luči tijekom noći i jednog od hormona sreće.

JET LAG

Jet lag ili osjetljivost na promjenu vremenske zone je desinkronizacija u organizmu nastala kao posljedica letenja zrakoplovom kroz vremenske zone. Manifestira se kao poremećaj spavanja, osjećaj „opijenosti“, umor, pad motivacije i energije nakon dolaska na destinaciju, zbog remećenja fizioloških bioloških ritmova.


Budući da PSiO tehnologija djeluje na regulaciju cikardijalnog ritma, putem upotrebe određenih programa ovaj problem se može izbjeći.

Centar cirkadijalnog ritma nalazi se u središtu mozga iznad optičkih živaca koji prenose elektrokemijske signale od očiju prema vidnim djelovima mozga, upravo PSiO naočale emitiraju kontinuirajuće i pulsirajuće svjetlo putem kojeg uspostavljaju prirodni cirkadijalni ritam te potiče sintezu melatonina i dobro spavanje.

Funkcionalni poremećaji

Funkcionalni poremećaji ili “funkcionalni somatski sindrom” odnosi se na nekoliko sindroma koje se preklapaju, jer se baziraju na smetnjama neurovegetativnog sustava bez organske osnove.


Spada u vegetativne neuroze, tj. funkcionalne smetnje autonomnog (vegetativnog) živčanog sustava, pri čemu dolazi do smetnji u radu jednog ili više organa čijim radom upravlja vegetativni živčani sustav – unutarnji organi (srce, želudac, pluća, bubrezi, jetra itd.), čije funkcioniranje ne ovisi o čovjekovoj volji.


Simptomi ovisi od toga da li je u poremećaju simpatikus ili parasimpatikus, tj. da li dolazi do pojave hiperfunkcija ili hipofunkcija.


U svrhu rješavanja poremećenog rada vegetativnog živčanog sustava, PSiO tehnologija je razvila više programa.

Otpuštanje stresa

PSiO tehnologija svjetlom djeluje na regulaciju hormona i poboljšanje raspoloženja, a audio terapijom relaksira i opušta. U tu svrhu dizajnirano je više programa.


Fizički i psihički integritet organizma temelji se na održavanju dinamičke ravnoteže, homeostaze, djelovanjem složenog zbira reakcija živčanog, endokrinog i imunosustava. Stanje narušene homeostaze nazivamo stresom, a podražaj koji je izazvao stres – stresorom. Stresori mogu biti vanjski ili unutarnji, fizički ili psihološki.


Oksidativni stres je stanje u organizmu koje se javlja kada prooksidansi (slobodni radikali) nadvladaju mehanizme antioksidativne zaštite organizma.

Kome je sve namijenjena ova tehnologija?

Sportašima

Dr. Jacques Bailly, specijalista sportske medicine, kaže: „PSYCHOMED sam prvo koristio osobno, a nakon toga na kojim pacijentima da im olakšam bolove. Kada sam počeo raditi sa nogometašima također sam na njima odmah primijenio PSIO tehnologiju. Kada bi se vozili busom na udaljena mjesta na utakmice savjetovao sam im da rabe antistres PSIO programe i kao dio obaveze uvijek su morali PSIO naočale nositi sa sobom da se opuste prije utakmice! Ova tehnologija je istinski učinkovita i zbog toga je postala dio moje prakse!“


PSIO naočale za sportaše nude slijedeće programe:

-stres mendžment

-rješavanje jet leg problema

-poboljšavanje koncentracije i učinkovitosti

-jačanje samopouzdanja

-poboljšanje raspoloženja

-olakšava bolove i pomaže u iscjeljenju ozljeda

-poboljšanje sna

Trgovcima i hotelijerima

PSIO naočale za trgovce nude slijedeće programe:


-četiri „sales mastery“ -programakoji pobošljavaju vještinu prodavanja

-šest „money, wealth & prosperity“ programa, koji vas uče kako postaviti ciljeve usvojiti uvjerenja potrebna za postizanje uspjeha

-stres mendžment

-rješavanje jet leg problema

-poboljšavanje koncentracije i učinkovitosti

-poboljšavanje memorije

-jačanje samopouzdanja

-energiziranje

-duboki odmor

-poboljšanje raspoloženja

-poboljšanje sna


Za hotelijere:


Mnogi poznati hoteli, poput hotelskih lanaca Marriott u Parizu, svoje hotelske sobe i apartmane su opremili PSIO naočalama kao dio svoje wellness ponude.

Ako želite imati jedinstvenu ponudu koja će oduševiti vaše goste ozbiljno razmislite o nabavljanju PSIO naočala, čime ćete podići kvalitetu boravka svojih gostiju.

Menadžerima

PSIO naočale za menadžere nude slijedeće programe:


-stres mendžment

-rješavanje jet leg problema

-poboljšavanje koncentracije i učinkovitosti

-poboljšavanje memorije

-jačanje samopouzdanja

-energiziranje

-duboki odmor

-poboljšanje raspoloženja

-poboljšanje sna

Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost i duhovnost.

Newsletter

Primajte informacije o tečajevima i događanjima.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2024