Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost, duhovnost


Conny Petö Đeneš - Harmonija

Tko je Vaidya Dr. Adwait Tripathi?

Ugledni liječnik iz Indije (Noide kod Delhija), legendarnog porijekla, Vaidya Dr. Adwait Tripathi pripada vrhunskoj brahminskoj obitelji, koja dolazi iz tradicionalne loze ayurvedskih liječnika. Ayurvedska povijest njegove obitelji je legendarna.


U dobi od četvrte do desete godine proveo je svoje djetinjstvo odrastajući uz Maharishi Mahesh Yogija. Školovao se kao vedski student u Maharishi Vidya Mandir školi gdje je naučio yogu, meditaciju i siddhije.

Nakon toga primljen je na koledž Ayurvede u Muzzaffarpur Bihar, od 2002 do 2009 god., gdje je završio potpuno školovanje iz Ayurvede.


Njegov pradjed, imenom Pandit lallu lal Sharma, je bio veliki jyotishi (astrolog) i vaidya; u vremenu bundela imperije, gdje je nagrađivan kao Rajya jyotishi i Vaidya (Jyotish i Ayurveda bili su temelj obiteljskog naslijeđa).

Tijekom 1980-ih na poziv Maharishi Mahesh Yogi Ji-ja Adwtov djed se preselio u Noida Maharishi Nagar, gdje je postavljen za visokog vaidyu, te je dobio puno odgovornosti za Ras shala (pravljenje ayurvedskih lijekova i rasayana) skupa sa legendarnim Trigunom.

Adwaitovom ocu vaidyi Achyut Kumar Tripathi-ju Maharishi Mahesh Yogi je dao odgovornost administrativnog dužnosnika koji organizira kampove, podučava vaidye, podučava o Maharishijevim ayurvedskim preparatima, puls dijagnostici te je imao čast imenovanja vaidya u zdravstvenim centrima diljem svijeta, tako da sve vaidye iz Indije i iz ostalih dijelova svijeta, u razdoblju od 1985 do 2000 bili su poslani na priznanje kod Adwaitovog oca za vrijeme njegovog rada.


Nakon toga je dobio odgovornost kao editor pišući knjigu o Triguninoj biografiji, koja je bila inauguralna od Predsjednika Indije.Danas Adwaitov otac je jedan od 15 vaidya diljem cijele Indije koji su posvetili svoje živote služenju Ayurvede, kao članovi uprave Rav-a (indijska državna institucija za Ayurvedu).Adwait Tripathi se specijalizirao u Darshan pariskhanu, iscjeljivanju na daljinu.


On upućuje pacijente na najbolji ayurvedski tretman za njih u vidu preporuke za prehranu, ayurvedske rasayane, yoga vježbe i pancha karmu. Nudi svojim pacijentima i razne yagye za zdravlje. Mnogi ljudi iz cijelog svijeta posjećuju ga zbog puls dijagnostike ili zbog učenja Ayurvede.


Danas Adwait vodi kliniku Arogya Sadnam skupa sa svojim ocem u Noidi – Indija, te obavlja mnogo posla diljem Europe i cijelog svijeta.Dva do tri puta godišnje dolazi u Poreč, Hrvatsku u organizaciji Conny Petö Đeneš.


Adwait sa dr. Trigunom

Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost i duhovnost.

Newsletter

Primajte informacije o tečajevima i događanjima.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2024