Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost, duhovnost


Conny Petö Đeneš - Harmonija

Ayurveda

Drevna Indijska Znanost o Životu

Ayurveda ili majka medicine je drevni sustav liječenja, koji se u Indiji koristi već preko 6.000 godina. Povjesničari smatraju da je to najstariji sustav liječenja i zdravstvene zaštite u svijetu. Sanskrtska riječ Ayurveda (Ayur = život, Veda = znanje) znači znanje o životu. Ona predstavlja prvu znanost o životu i liječenju.


Ayurveda je kao znanost priznata od Svjetske zdravstvene organizacije 1970. godine.

U današnjoj Indiji imamo pet priznatih vrsta medicine od strane Ministarstva zdravstva ili Ministry of AYUSH (Ayurveda, Yoga, Unani, Sidha i Homeopatija). Liječnici prirodnih medicina prolaze istu izobrazbu kao i liječnici klasične medicine nakon čega još svoja znanja nadograđuju tradicijom nekom od prirodnih metoda.

Ayurvedsko savjetovanje

Ayurvedsko savjetovanje o zdravlju, prehrani i Ayurvedskkim remedijama utemeljeno je na prakriti (tjelesnoj konstituciji), vrikriti (disbalansu doša) i krvnoj grupi radi Conny Peto Đeneš, Ayurvedska savjetnica i Jyotish-ayurvedska iscjeliteljica.


Trajanje: 60 minuta razgovora + popunjavanje upitnik.

Cijena: 50€.


Prakriti (tjelesna konstitucija)

Svaki psihosomatski temperament ili tjelesna konstitucija pojedinca (prakriti) određena je sa tri doše (Vata, Pitta, Kapha) u vrijeme začeća, kada se embrio formira. Ona je genetski određena i ne mijenja se. Postoje 7 osnovnih konstitucija prema Ayurvedi: Vata, Pitta, Kapha, Vatapitta, Pittakapha, Kaphavata, Vatapittakapha. Svaka pojedinačna konstitucija ima svoju osobnu ravnotežu Vate – Pitte – Kaphe. Ravnoteža VPK je prirodni poredak.


Vrikriti (disbalans doša)

Bolest nastaje kada jedna ili više doša ispadnu iz ravnoteže. Tada se mijenja kombinacija elemenata koji upravljaju psihofiziološkim promjenama u tijelu.

Dijagnostički proces teži ka otkrivanju koje doše imaju smanjenu aktivnost, a koje preveliku.

Puls dijagnostika

Puls dijagnostika je drevna umjetnost i znanost otkrivanja trenutnog stanja pojedinčevog tijela, uma i duše. Ona daje informaciju o stanju doša, tjelesnih funkcija, zdravlja šrota (mikro-cirkulacijskih kanala).


Vrši se pomoću tri prsta, koji predstavljaju tri doše Vatu, Pittu i Kaphu. Prvi prst osjeća Vatu, drugi Pittu, a treći Kaphu.


U površinskom pulsu svaki prst može skupiti informaciju o svakoj duši. Dubinski puls otkriva genetske informacije, i govori o tome kako su ljudi jedinstveni i kako se međusobno razlikuju (prakriti).


Svaki pojedinačni psihosomatski temperament ili tjelesna konstitucija je određena kroz 3 doše u vrijeme začeća. Kada se embrio formira određena je prakriti.


Dva puta godišnje (od 2013. godine), u proljeće i jesen, Vaidya Dr. Adwait Tripathi iz Indije dolazi u Poreč raditi puls dijagnostiku i ayurvedska savjetovanja.


Trajanje pregleda je 45 minuta i sastoji se od razgovora i pregleda pulsa

Cijena pregleda: 80€.


Transpersonalna psihologija,

prirodna medicina, iscjeljivanje

umjetnost i duhovnost.

Newsletter

Primajte informacije o tečajevima i događanjima.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2024